Сеоски и варошки богаташи и сиротиња у роману Дејана Николића

Историчар и књижевник Дејан Николић из Свилајнца, промовисао је свој трећи роман "Време искушења". Аутор романа "Газде и слуге" и "Ни небо ни земља", налази се и на званичној листи Народне библиотеке Србије, за најчитаније књиге од 2014. до 2018. године.

Породична сага Љубе и Тодора, газде и слуге наставља се у роману "Време искушења". Кроз две породице стожере романа и дуг пут од слуге до газде писац чита и историјске догађаје.

"У роману су ликови сеоски богаташи, сеоска сиротиња, варошки богаташи, варошка сиротиња, београдски богаташи, београдска сиротиња али ту су и историјски ликови, краљ Александар, краљица Марија, Нушић, Жанка Стокић, глумац чича Илија Станојевић и плејада других личности попут председника Владе Милана Стојадиновића, Патријарха Варнаве и тако даље", каже Дејан Николић, историчар и књижевник.

Борба за очување и спас породице и државе мотив је који се провлачи кроз романе Дејана Николића. То што је по образовању историчар омогућава му да на пријемчив начин читаоце упозна и са значајним догађајима између два рата.

"Коментар је један који мени сасвим ласка, оваква дела свакако не би могао да напише неко ко не познаје историју на овај начин као што је једноставно, ето моја маленкост", каже Дејан Николић.

Николић је до сада објавио 13 ауторских дела међу којима су и "Сви владари Србије", "Српске краљице и царице", "Српске војсковође". Жеља му је, како каже, да кроз приче и животе обичних људи читаоцима приближи и српску историју.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара