"Играјмо за 16" у Нишу и Шапцу

Меморијални турнир у малом фудбалу "Играјмо за 16" ове године се игра у 10 градова у Србији. У Нишу је турнир кренуо за викенд, а у Шапцу је у завршној фази.

На турниру у Нишу учествује 16 екипа, а најбоља од њих представљаће град Ниш на завршници турнира.

 

"Из године у годину овај турнир је све јачи и бољи и све више екипа има. Ове године је одазив екипа јако добар и видим да доста има млађих екипа што је велико задовољство и неки помак", каже Иван Крстић, екипа "Маркет Ама".

Зоран Миљковић, из екипе "Дом здравља" каже да је турнир добро организан: "Види се жеља екипа да победе и оду даље и тако све у духу спорта".

На турниру у Нишу учествују представници државних институција, приватних фирми, невладиног сектора, удружења грађана и волонтеског покрета.

"Генерално, систем такмичења је такав да је непредвидиво све, јер од четвртфинала свако сваког може да победи што додатно поспешује драж овог такмичења", наводи Александар Николић, из екипе "Душко Кораћ".

У Шапцу су на турниру заједно полицајци, просветари, доктори, бајкери, запослени у градској управи и у шабачким фирмама, стари спортски знанци, дугогодишњи играчи великог, али и малог фудбала.

"Све су то екипе приближно истог квалитета и углавном се игра фер, коректно и играмо тако да није резултат у првом плану", каже Зоран Голубовић, из екипе "Млекара Шабац".

Драган Николић, из шабачке екипе "Мото клуб Чивија" каже да су учесници презадовољни свим условима за игру и додаје: "Наравно, није овде био приоритет тај такмичарски део него једно велико поштовање за оно што се десило и надам се да су момци то испоштовали."

Шабац је четврти пут домаћин турнира. Ове године је изузетно интересовање.

"Ове године никад јачи, 16 екипа, одличан фудбал, тако да љубитељи фудбала имају прилике да уживају четири дана у квалитетним утакмицама", истиче Милош Митровић, координатор турнира, "Спортски савез Шабац".

Поред мушких, Шабац ће имати и женске представнике у малом фудбалу. Турнир има и додатни, хуманитарни карактер, прикупљају се средства за лечење 8-годишњег Павла Пантелића.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се