Шабац прогласио најбоље спортисте

Спортски савез Шапца има више од 130 клубова и удружења, и око 5.000 регистрованих спортиста. Признања најбољим колективима и појединцима, за претходну годину, додељено је јубиларни, 40. пут.

Најлепшу страницу у историји клуба, прошле године, исписали су шабачки ватерполисти. У граду који до пре пет година није имао затворени базен, остварили су историјски успех.

"Са сениорском екипом смо освојили дуплу круну, од пет млађих категорија, колико се такмичи у систему ватерполо савеза, са две смо прваци државе, са једном вицешампиони, заиста лепа година", наводи Ненад Живановић, ВК "Шабац", најуспешнији спортски колектив.

Најсупешнија спортисткиња је Катарина Гачевић из Атлетског клуба АШК-Темпо. Голман Металолопластике Тодор Јандрић, после анкете недељника Глас Подриња, најбољи је и по оцени Спортског савеза.

"Велика је част бити спортиста једног великог града као што је Шабац, наравно да импонује и даје ми подстрек да тренирам још више у наредном периоду и да тако и остане", истиче Тодор Јандрић.

Ватерполиста Ђорђе Вучинић и рукометашица "Медицинара" Лана Мијаиловић су најбољи млади спортисти.

"Велика част, много ми је драго, мотивисан сам да наставим и даље овим темпом", поручује Ђорђе.

"Освојили смо кадетско државно првенство, били смо други са репрезентацијом на ЕП у Грузији, и ова година је, искрено, најбоља година у мојој каријери и надам се да ћу тако и да наставим", истиче Лана Мијаиловић.

Текводно клуб "Шабац" има два лауреата. У реновираном Соколском дому који је своја врата отворио после 14 година, Милош Лазић је проглашен за најбољег спортског стручњака, док је Јован Дедић најуспешнији спортски радник.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се