Шапчани поново удружени: Свим снагама да мали Павле оздрави

После успешне акције за двогодишњег Луку Мијаиловића који се опоравља након операције у Турској, Шапчани се поново удружују у хуманитарној акцији за лечење осмогодишњег Павла Пантелића који чека терапију матичним ћелијама у Украјини. Први хуманитарни концерт биће одржан у суботу у Шабачком позоришту.

Осмогодишњи Павле превремено је рођен а недостатак кисеоника током порођаја узроковао је психомоторне поремећаје. Његово одрастање осим родитеља, помагали су бројни стручњаци. Навикао је на третмане логопеда и сталне одласке код лекара а у школи на персоналног асистента.

"Остаје главни проблем везан за његов говор, за његово неразумевање говора, и нашли смо начин и наша је задња нада и неки излаз са третманом матичним ћелијама кји би требало у Украјини, у Кијеву да се одради", каже Павлова мајка Катарина Пантелић.

Третман матичним ћелијама кошта 10.000 евра, што је, кажу Павлови родитељи, превелик износ у односу на њихова скромна примања, а лекари саветују да се уради што пре.

"Највише се плашим тога, до десет година отприлике, дечији мозак се развија и на њега може да се, да кажем под знацима навода, утиче. Павле сада има осам и по година тако да нам није остало још много времена. Ја имам осећај буквално да њему фали тако мало да он буде апсолутно здрав дечак", убеђен је Павлов отац Бојан.

Да сакупе новац за Павлов осмех, најмлађи шабачки уметници, организоваће концерт у Шабачком позоришту, предвођени Таром Цветковић и њеним балеринама.

"Учествује Абрашевић, такође Предшколска установа 'Наше дете' Искрице, солиста на гитари. Сви ми ћемо се потрудити да оставимо срце на сцени за малог Павла", поручује Тара.

Да помогне, на свој начин, придружио се и прослављени шабачки рукометаш Ђорђе Рашић са пријатељима.

"Ја ћу, с обзиром на то да ми је рођендан, организовати то славље, условно речено славље где ћу позвати госте да не доносе поклоне, већ да донесу новчана средства која ћу усмерити том детету, тј. тој деци, појавило се још једно дете, мала Николина", објашњава Рашић.

Акција помоћи за Николину Гитић из Платичева увелико траје, а за обоје, пољубац захвалности упутио је Павле, који се пред камером РТС-а ослободио страха тек на растанку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво