Упркос мећави туристи стижу на Голију

Због снежне олује на Голији непроходни су неки сеоски путеви, а на главним саобраћајницама саобраћај је успорен. За нешто више од 24 сата снежни покривач достигао је метар висине.

Веје од синоћ, али су на снежне мећаве навикли на Голији. Јак ветар и доста снега уобичајена је фебруарска слика.

"Мислим да ће снег наставити да пада, до сутра сигурно неће престати. Мањи камион је прошао, сад чекамо Улта да стигне", наводи Срећко Куч, мештанин Голије.

Ка раштрканим голијским селима се не може, завејана су бројна домаћинства. Путари су непрекидно на терену како би очистили све путне правце.

"Ми смо кренули већ могу рећи током ноћи са чишћењем главних путних, општинских праваца, праваца где путују пацијенти на дијализу, правац из хитне помоћи. Стандардно, као и сваки пут радимо по приоритетима и надамо се да ћемо нормализовати ситуацију чим снег престане да пада", објашњава Момчило Митровић, заменик председника Општине Ивањица.

Јака мећава ипак није обесхрабрила упорне љубитеље зимских спортова.

"Кад је овако велика мећава и доста снега мислим да скијање неће бити могуће, али свакако ћемо искористити овај дан да будемо тако мало по планини", наводи Сара Спасовић из Ивањице.

Дамљан Пајевић из Београда наводи да би зажалио да није дошао, пропустио би, како каже да осети зиму у правом смислу те речи – чист ваздух, мећаву....

У домаћинству Луковића, једином у којем се на Дајића брду баве сеоским туризмом гости више воле када има пуно снега.

"Ако случајно не иду на скијање онда се санкају клискају, праве игло, тако да увек има од јутра до мрака и по мраку се клискају", наводи Младен Луковић, Голијски дар

На 1400 метара надморске висине, на Голији снега буде до краја априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво