Апел за помоћ породици из Катрге код Чачка – оронулу кућу деле са козама

Педесетпетогодишњи Љубо из Катрге код Чачка стара се о двојици болесних синова, са којима живи у нехуманим условима. За њих су Чачани организовали прикупљање помоћи преко друштвених мрежа.

Кућу практично деле са козама, јер је са једне стране оронулог објекта штала. Шпорет на дрва, ормар и кревет је све што имају од покућства. Од електричних уређаја исправан је само телевизор. Кажу до сада помоћ нису добијали, али ни тражили.

Љубо Ђокић каже да је све са својх десет прстију сам зарадио.

Немам никаква примања осим ово што режем калеме и надничим, бацам бале. Морам да издржавам двоје деце, истиче Љубо.

Комшије тврде Ђокићи су вредни и радни, али их већ дуго прате здравствени проблеми и тежак живот.

"Заиста је тешка ситуација у породици Ђокић који у овом садашњем времену живе заиста у нехуманим и условима недостојним човека", наглашава председник МЗ Катрга Владан Виторовић.

Виторовић Маглашава да је Месна заједница Катрга покушавала да помогне али да она нема своја средства и да то превазилази могућности те најниже јединице локалне самоуправе.

О тешкој ситуацији ове породице чуло се и преко друштвених мрежа. За помоћ Ђокићима у Катрзи, акцију је покренуо Владе Драгић.

"Покренуо сам акцију са Јеленом Бабић Начић. Град Чачак нас је подржао. Бићу задовољан ако им направимо бар две собе – то нам је циљ", наводи Владе Драгић.

Ако томе не успеју, Драгић обећава да ће им бар купити најосновнији контејнер за становање.

У Месној заједници ће обезбедити простор за све оно што се прикупи од помоћи, а свакодневне извештаје Драгић дели путем друштвених мрежа.

Нада се донацијама за породицу у Катрги  после успешне акције у другом чачанском селу где су хумани људи помогли породици Панић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво