Зимски сладолед - слатко откриће на ужичком Божићном тргу

Ужичани су прошле године организовали први базар на главном градском тргу. Позитивне реакције и успех инспирисали су организаторе да овогодишњи "Божићни трг" продуже на месец дана и допуне садржајима за све генерације.

Мали ужички Божићни трг у 6 кућица и са много позитивне енергије и топлине сваког дана окупља Ужичане из више добрих разлога - да се друже, играју, угреју или пробају нешто од слатких, сланих или течних специјалитета. За оне у најбољим годинама, подсећање - шта то беше зимски сладолед, а за млађе, слатко откриће.

"И онда као и сада у основи садржи шам и неке додатке од кекса, али ето ми смо наш мало ушаренили да прилагодимо овом времену и морам рећи да је убедљиво најатрактивнији производ од свих наших посластичарских производа", каже Ђорђе Марић.

За најмлађе, осим слаткиша, на ужички минус стигли су и необични гости издалека.

"Жирафи уопште није хладно. Ми смо дошли из топлијих крајева овде мало да пренесемо позитивне енергије нашој деци", наводи Ксенија Шупић, васпитачица и аниматорка.

Божићни трг је за све генерације, слажу се и организатори и гости.

"Заиста је прелепо што се и у нашем граду, попут Београда и Новог Сада, одржава Божићни тргић и заиста је лепо поготову с овим снегом у божићне и новогодишње празнике", каже једна Ужичанка.

"Ово дефинитивно иде један корак напред у организацији Божићног трга и сигуран сам да ће и наредне зиме Божићни трг бити бољи него што је овај данас", најављује Немања Нешић, помоћник градоначелника Ужица.

За децу се организује и бесплатна школа клизања, а за њих је и табла обичних и необичних божићних жеља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво