Топли оброк из Народне кухиње за око 300 Прокупчана

Након двонедељне паузе, због новогодишњих и божићних празника, у Народној кухињи у Прокупљу, од данас поново почиње подела куваног оброка. Три стотине корисника, овај период премостило је уз помоћ пакета хране са сухомеснатим прерађевинама.

Нена Демировић из Прокупља, свакодневно долази по оброк у Народну кухињу. За њу али и осталих 300 корисника, помоћ која долази од Црвеног крста је неопходна.

"Две године сам корисник народне кухиње. Имам четворо деце, са супруговом децом шесторо. Ја сам задовољна овом кухињом јер нам дају све'', каже Нена Демировић.

Корисницима се деле углавном кувани оброци који садрже месо и различите намирнице, тако да је сваке недеље другачији састав оброка.

"Много значи, топло је све и лепо спремљено'', задовољна је Марија Јозовић.

Намирнице је Црвени крст обезбедио за наредних 9 месеци а и Општина је из буџета извдвојила 4 милиона динара, како би најугроженијима поправила квалитет исхране.

"Намирнице добијамо од Црвеног крста Србије. То су девет разних намирница, као што су пасуљ, пиринач, макарона, ђувеч, боранија, грашак и тако даље и плус уз помоћ локалне самоуправе одвојена су средства тако да можемо да дамо и оброк у виду сухомеснатих производа", каже Драган Суботић, секретар Црвеног крста Прокупље.

Поред хране социјално угроженима ове зиме обезбеђена је и топла одећа и огрев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво