Kо највише заради у новогодишњој ноћи

Гужве у трговинама уобичајена су слика која најављује новогодишње и божићне празнике. Што су ближи, посла је више.

За оне који ће на организован дочек, прва станица углавном су фризери и шминкери.

"Сви праве и прославе и са фирмама и приватне, месец дана унапред су већ заказивали термине, да могу да постигнем радио бих и ноћу за муштерије", каже Младен Миљојковић, фризер и шминкер из Краљева.

Гужве су и у продавницама.

„Три-четри дана пред празнике потрошачка корпа је мало већа. Народ је некако више расположен, насмејан, па и лакше плати. Онда не гледа цену", наводи Наташа Бркушанин, пословођа у трговинском ланцу у Краљеву.

Ноћ је ипак резервисана за угоститеље. Месеци које младенци најчешће бирају за венчања за њих су увек у плусу, али се чак ни они не пореде са последњим у години.

"Децембар је месец који ми угоститељи очекујемо током целе године, јер најбоље прославе буду у децембру, што корпоратвних, што новогодишњих, наравно ту је и 1. јануар. Тако да потражња за аранжманима буде одлична. Све то буде распродато већ почетком децембра", каже Бојана Вељовић, власница и менаџерка ресторана у Краљеву.

Организоване забаве су добра вест и за бендове. Они одавно, уместо за столом, Нову дочекују са инструментима и микрофоном.

"По некој традицији сматра се да је нормално да радимо ту Нову годину", каже певачица Виолета Ађанин.

Када у јануару подвуку црту, за разлику од многих, музичари су у плусу. И у новци, али и по умору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара