Колико кошта новогодишња ноћ

Припреме за новогодишњу ноћ приводе се крају. Тамо где нема организованог дочека, 2020. година чекаће се и у угоститељским објектима.

У новогодишњој ноћи, кажу, на све се мисли осим на штедњу. И док неки сматрају да је реч о обичном изласку, за друге припреме почињу и неколико седмица унапред. Највише новца потребно је дамама, јер поред гардеробе, тврде, обавезни су козметички третмани, фризура и шминка.

"Шминка ће коштати око хиљаду и по динара, фризура око хиљаду, а хаљина око три хиљаде", каже Маријана Ранковић из Лознице.

"Нову годину ћу прославити у ресторану са пријатељима, карта по једној особи је четири хиљаде", наводи Марија Трифуновић из Лознице.

У фризерским и салонима лепоте термини за новогодишњу ноћ увелико су попуњени, а муштерије које нису резервисале на време мораће да траже алтернативу. Добра вест је да се цене козметичких третмана пред празнике не мењају, али и да већина продавница гардеробе и обуће одобрава попусте од 20 до 50 одсто.

"Термини пред Нову годину се заказају и до месец дана унапред, долазе нам како девојке, тако и жене, а за козметички третман им је неопходно од 1.300 до 5.000 динара", каже Катарина Дивљановић, власница козметичког салона.

"Комплетан стајлинг обућа, плус гардероба може да изнесе неких пет до шест хиљада динара, тако да заиста не треба издвајати неке велике суме новца да би се обукао и обуо, а да то буде добро", сматра Ружица Старчевић, власница бутика.

Највећу зараду од новогодишње ноћи очекују угоститељи, а цена резервације је око четири хиљаде динара.

"У дочек Нове године спада свечана вечера домаће пиће у неограниченој количини у које је укључено нешто од страних пића", наводи Беба Мишић, менаџер угоститељског објекта.

Када се подвуче црта, и уколико се изабере најјефтинија опција - за новогодишњу ноћ по особи потребно је издвојити око 13.000 динара. Судећи, кажу, по броју резервисаних места у ресторанима, кризе нема, а и ако је буде о томе ћемо мислити тек после празника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво