Пакетићи за децу у селима око Лепосавића

У време празника и даривања нису заборављени ни најмлађи у селима око Лепосавића. У Каменици, на левој обали Ибра, подељено је више од четири стотине пакетића које су обезбедили донатори из осам општина.

Новогодишњи поклони за петоро деце породици Антосијевић на северу Косова и Метохије, донели су пуно радости.

За Каменицу кажу да је најсложније српско село. Успели су да подигну и освештају храм Светог цара Константина и царице Јелене око кога се увек окупљају.

''Каменица је имала толико и има толико пријатеља у земљи Србији да је једноставно имала много више пакетића и понуда него што има деце па смо на многе месне канцеларије из наше општине и суседне општине са севера Космета проширили своју хуманост на делу и успели смо да окупимо скоро 400 деце'', наводи Миодраг Радовановић, представник села Каменица.

Већ годинама помоћ им стиже од бројних донатора. На списак су се и овог пута уписали градови и општине Ужице, Косјерић , Пећинци, Смедеревска Паланка, Бач, Младеновац, Рашка, Велика Плана, као и појединци и установе. Подршка и једнима и другима значи.

''Да знамо да нисмо сами да имамо подршку наших пријатеља из наших општина братских који нас подржавају већ годинама и пре свега увесељавају нашу децу и нама значи да имамо подршку у нашој борби за пре свега за опстанак која траје већ ево 20 година и која је свакодневна", каже Никола Лазић, председник Скупштине општине Лепосавић.

''Веома нам је драго и част нам је што смо данас овде, што можемо скромно, али од срца да помогнемо малишанима и да им улепшамо ове празнике', наводи Данило Лабус из Смедеревске Паланке.

У Каменици има доста вишечланих породица. На левој обали Ибра у 38 српских кућа живи више генерација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво