Анђелино срце и даље весело куца

Почетком 2013. године, 3. јануара Анђела Алексић из Боровца код Бујановца добила је ново срце. Оперисана је у Бечу, захваљујући хуманим људима који су обезбедили новац за трансплантацију. Анђела је сада здрава девојка и са породицом живи у Бечу.

Анђела Алексић долази повремено у родни Боровац и Врање да обиђе породицу и пријатеље. Живи у Бечу, учи немачки и размишља о будућем позиву, сада каже да је потпуно здрава, контроле су, наравно, редовне.

"Супер се дружимо, лепо је, свиђа ми се град, није лоше, излазимо", каже Анђела Алексић из Боровца и додаје да сада као и њени вршњаци може све да ради и нормално да живи.

"Редовно контроле имамо, на три месеца има крв, на шест је ултразвук, али доктори су задовољни, све је у реду, она сад нормално и у теретану иде", наводи Анђелина мајка Марина Алексић.

Анђелу смо упознали јула 2012. године, имала је тада дванаест година, 26 килограма и кардиомиопатију, проширење срчаних комора. Срце је радило са 28 одсто капацитета, била јој је неопходна трансплантација.

У јулу 2012. године рекла је да седи и чита лектиру. После приче о Анђелином срцу, јавили су се многи хумани људи и прикупљен је новац.

"Био сам сигуран да ће да буде набоље, али кад је дошло до онога да се скупља новац, тад је већ био проблем, за наду је било баш мало, мало", сећа се Анђелин отац Славољуб.

"Сада могу да кажем да је лакше за болесну децу зато што је држава основала Фонд за болесну децу, то је једно велико дело, дело над свим делима јер немате већег дела од тога кад једно дете чупате из канџи смрти", наводи Љубинка Миловановић из НВО "Животна помоћ".

Захвална је Анђела свим хуманим људима, добила је ново срце, и прилику да нормално живи, као и њени вршњаци. У Бечу живи близу Клинике на којој је пре седам година оперисана, не заборавља родни крај, ни људе који су јој помогли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара