Шабац: Нова директорка, празне учионице

У шабачкој Основној школи „Јеврем Обреновић“, ђаци данас нису били на настави. Незадовољни због смене директорке Јелене Јеврић, родитељи и ученици започели су штрајк.

Последњег радног дана у овој календарској години, учионице у Основној школи „Јеврем Обреновић“ су празне. Због смене директорке, синоћ је организован скуп родитеља и запослених.

„Став родитеља је незадовољство, пре свега зато што је школа постигла велике успехе са овом директорицом“, каже Драган Продановић.

„Ово је једна млада, разумна, посвећена жена, коју смо стигли да упознамо за годину дана. Ту нема замерке“, наводи Дејан Обрадовић.

Незадовољни сменом директорке која је на тој функцији била од септембра прошле године, допис Министарству просвете упутили су запослени у школи.

„Ниво професионализма у овој школи је на највишем нивоу у граду. Из тог разлога мислим да је овако нешто недопустиво“, тврди наставница Божица Димитријевић из ОШ „Јеврем Обреновић“.

Наставница Наталија Бајић додаје: „Заиста очекујемо реакцију на нашу молбу, као и објашњење за све ово што се догађа.“

По анонимној пријави, у школи је почетком месеца обављен ванредни инспекцијски надзор. Утврђени су пропусти и наложене одређене мере, наводи смењена директорка Јелена Јеврић.

„Мере на које указује инспекторка, не утичу на квалитет рада у овој школи. Ово је једна од најбољих школа у Шапцу. Имамо веома радан колектив. Имамо ученике посвећене раду, безбедну школу“, каже Јелена Јеврић, бивша директорка ОШ „Јеврем Обреновић“. Каже да је смењена у најкраћем могућем року: „Смењена сам у року од 15 дана, од достављања засписника о ванредној инспекцијској контроли министру.“

На одлуку министра просвете, Јелена Јеврић ће се, каже, жалити. За вршиоца дужности директора, постављена је учитељица из друге основне школе.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара