Јагодинци се припремају за дочек

Јагодинци прижељкују снег за Нову годину, јер ће, кажу, бити и лепша атмосфера у центру где Град организује дочек. Припреме за кућне прославе и набавке увелико су у току, мада се сви жале на тренутне временске услове и сада већ досадну кишу.

Јагодинци се лагано припремају за предстојећи испраћај старе године. И Деда Mраз је у журби, а у граду више је возила него иначе, тако да је саобраћајна полиција принуђена да на најпрометнијим раскрсницама регулише саобраћај.

Све је више и аутомобила са страним регистарским ознакама, јер ће у домовини празнике провести један број наших људи на раду у иностранству.

Припреме за дочек успоравају тмурно и ветровито време са честим кишама, многи би рекли депресивно, али, ако је за утеху, дан постаје лагано дужи.

Да се празници приближавају јасно је и по новогодишњој расвети на градским улицама, а некако су ипак најрадоснија деца, јер пред Нову годину обавезно и клизалиште стиже у центар града.

Већ сада је извесно да ће један број предузећа, попут фабрике „Феман“, спојити све празнике и да ће први радни дан бити тек 15. јануар. Људи се лепо одморе, а и јефтиније је због трошкова грејања погона.

„Уштеда електричне енергије, уштеда свега комплетно, пустимо људе да се мало одморе, да повежу, да прославе једне па друге празнике, тако да, показало се као јако добро и рационално, сви су задовољни: и радници и ја као послодавац“, каже Миодраг Николић, власник фабрике „Феман“.

Пошто већина по старом обичају ипак купује у последњи час, највеће гужве очекују се у понедељак и уторак, а већ навечер Јагодинци имају организован дочек Нове године у центру града уз обавезан ватромет и звезде народне музике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара