Шабац: Рођени за музику

Захваљујући пројекту „Рођени за читање“, који је намењен деци до три године, у Библиотеку шабачку учлањено је и око 1.000 беба. За најмлађе чланове у тој установи први пут је организована музичка радионица.

Данило Кокановић чланску карту Библиотеке шабачке добио је два дана после рођења. Његов старији брат Василије већ има омиљене књиге и свакодневну навику.

„Док ми мама не прочита причу, не могу да заспим“, искрен је Василије Кокановић из Шапца.

Уз музику и књиге, шабачки малишани се играју, друже, подстичу машту и стичу добре навике.

„Ја сам са пет година почела да свирам флауту и желела бих да научим и моје мале другаре“, каже Миа Вонасек, ученица Музичке школе.

„Треба се упознати са различитим инструментима, деца могу да уживају у свирању дечјих звечки, а затим креће свирање инструмената, већ са 4-5 година, могу да свирају клавир, виолину, флауту, да уче технику свирања“, наводи професорка солфеђа Соња Живковић.

Листање звучних књига, заједничко стварање првих мелодија и слушање различитих инструмената саставни су део радионице „Рођени за музику“.

Родитељи су задовољни што је покренуто нешто тако лепо, и надају се да ће тога бити још.

„Радионица 'Рођени за музику' је потекла из радионице 'Рођени за читање' која је веома позната у нашој установи, тако да смо желели да је надоградимо, због тога што имамо веома интересантан фонд и када су музичке књиге у питању, звучне и оне које су инспиративне да деца науче нешто о инструментима, о музици, уопште“, каже Александра Томић из Библиотеке шабачке.

Радионица „Рођени за музику“ у Библиотеци шабачкој биће организована сваког месеца. Уз песму се лакше препознају самогласници и деле речи на слогове, тако да захваљујући њој деца брже науче и да читају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара