Пиротски малишани праве новогодишње украсе

Светлуцаве кугле од крхког материјала којима смо украшавали јелку, некада су се чувале и пажљиво одлагале и за наредну годину. Времена су се променила, па је сада понуда Новогодишње декорације и украса разноврсна.

Оно што се није променило, јесте потреба да се направи нешто својим рукама, у шта ће се уткати најлепше жеље за наредну годину, а то најискреније чине деца.

Јелка, украси, Деда Мраз, Снешко Белић - најчешће су асоцијације на зимске празнике. Још када их направе невеште дечје руке са пуно љубави и уживања, радост ишчекивања Новогодишње чаролије је још већа.

Уживање у игри и стварању није само привилегија детињства. Креативност је лепа и лековита, кажу они који својим рукама и маштом обликују најразличитије украсе.

"То су облице од дрвета на којима се ради и врло су захвалне за рад. Ту су и дискови као рециклажа, што је практично за децу. Увек је то оригинално. Ви можете дати детету да испише и своје име, може да напише и датум да му то буде нека успомена - како се некада у породици обележавала Нова година или било шта слично", објашњава Биљана Маринков.

Одрасли по правилу имају велика очекивања и нереалне жеље и често не умеју да препознају ситнице које живот значе. Зато треба учити од деце - она уживају у тренутку, машти, дружењу и песми.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара