Слава уз свеће породице Панић

Суочени са обавезама и борбом за егзистенцију, често не обратимо пажњу на оне који кроз живот не могу сами, а понос им не дозвољава да затраже помоћ. Ипак, друштвене мреже доказују да је много оних који су спремни да помогну.

Под светлошћу свећа, читаву деценију живи породица Панић. Данас славе Светог Николу.

Пре пола године, домаћин Славко је изгубио битку са болешћу, а најстарији син одузео је себи живот пре неколико дана. Панићи су за живот зарађивали у надници, а Славкова инвалидска пензија од четрнаест хиљада била је недовољна за све потребе породице. Драгица се тек недавно запослила, као чистачица, потом као неговатељица.

„Стварно смо се борили за њих да они не буду гладни и да буду, колико толико обучени, да не одступају од друге деце“, каже Даница Панић. 

Братислав и Мирослав будућност виде у раду са аутомобилима. 

Братислав је друга година средње школе. „Уписао сам се на смер за ауто-лимара. Мој брат од ујака ауто-лимар и заједно идемо горе код њега на праксу. И планирам горе код њега да останем да радим“, каже он. 

Мирослав Панић је шести разред Основне школе „Степа Степановић“ у Горњој Горевници. „Желим да постанем ауто-механичар, пошто ми је брат исто ауто-механичар. Исто је завршио за то, а ради као ауто-лимар, па бих волео да то постанем и отворим своју фирму“, каже Мирослав.

Десет година Панићи су без струје. Због ниских прихода рачуне нису могли да плаћају још од 2003. године, па је дуг Електродистрибуцији премашио пола милиона динара. Кућа нема купатило, ни мокри чвор. Понос им није дозвољавао да се некоме обрате за помоћ. Акција на друштвеним мрежама, након трагедија које су их задесиле, могла би да им омогући излазак из мрака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво