Спасени пас тражи власника

Ученици Технолошке школе у Параћину, Урош и Андрија, спасили су из реке Црнице изнемоглог и могуће повређеног пса. Тај хумани чин забележили су телефоном случајни пролазници, а сама акција изазвала је серију позитивних коментара на друштвеним мрежама и у медијима.

Урош Анђелковић из Јагодине случајно је у реци видео беспомоћног пса. Проценио је да је животиња угрожена и да јој је потребна помоћ. Позвао је свог другара из одељења, Параћинца Андрију Пејчиновића, и заједно су започели акцију спасавања. Промрзлог пса, који је сатима био у води, сместили су на школски мантил, а затим неколико стотина метара носили до првог погодног места за излазак на обалу.

У том тренутку нису ни слутили да неко све то снима, и да ће ускоро постати јунаци на друштвеним мрежама и порталима. О томе, кажу, нису ни стигли да размишљају. 

„Сматрамо да је то било океј са наше стране, да је у реду да се помогне слабијем од себе и немоћном. То ћемо увек урадити ако некоме буде потребно“, каже ученик Урош Анђелковић.

„Волим да помажем свима“, каже ученик Андрија Пејчиновић и додаје: „Небитно да ли је пас или човек, мислим да је то људски, то ћу увек и радити. Тако су ме васпитали моји и тако ће и бити.“

У школи кажу да су Урош и Андрија добри момци и ученици, а изнад свега хумани. Урош је већ три године активиста Црвеног крста у Параћину и није му први пут да помаже.

О великодушју и подвизима ова два ученика сведочи и директор њихове школе, Дејан Нешић.

„Урош и Андрија су два изузетно добра момка, они су трећа година образовног профила 'женски фризер' и за сада у школовању, оно што смо их ми учили, да поред знања које ће у нашој школи стећи током школовања првенствено буду добри људи“, каже Нешић.

Спасени пас је добро, опоравио се потпуно, али и даље лута у том крају, а власник се за сада није јавио.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво