Развојни буџет Града Врања

Скупштине и градови ових дана усвајају ребалансе буџета за ову и планирају буџете за наредну годину. Буџет града Врања за 2020. годину је скоро две милијарде и 700 милиона динара, а усмерен је на завршетак капиталних инвестиција, улагање у инфраструктуру и образовање.

Пре усвајања буџета у Скупштини града, појединци и удружења учествовали су у јавној расправи. Предлагали су уређење локалних саобраћајница, комуналне инфраструктуре, унапређење мера социјалне заштите. Буџет је тако и пројектован, кажу у градској управи.

Бојан Костић, градски већник задужен за буџет и финансије, каже: „Ми смо у буџету такође планирали око 100 милиона динара за асфалтирање и решавање ургентних проблема, што се тиче саобраћајне инфраструктуре. Највећа вредност овог буџета за наредну годину јесте завршетак тог инвестиционог циклуса, стратешки битних инвестиција, као што је вртић или обилазница.“

Важан инфраструктурни пројекат у 2020. години је завршетак реконструкције једне од главних градских улица, Улице Боре Станковића. У току је обнова једног дела улице, а ради се и водоводна, канализациона и атмосферска мрежа.

Изградња вртића у насељу Рашка почела је средином ове године, у буџету је опредељено 60 милиона динара за завршетак и опремање установе.

„У делу града где вртић немамо, тако да је од изузетне важности и значаја за све суграђане из тог дела и оне који гравитирају ка том делу. Локална самоуправа је по закону о основама система образовања и васпитања у обавези да финансира све трошкове, тако да је буџетом планирано 100 милиона за све основне и 75 милиона за све средње школе на територији града“, каже Зорица Јовић, градска већница задужена за образовање и културу.

Новац из буџета намењен је и уређењу централног парка, замени јавне расвете, увођењу видео-надзора на главним саобраћајницама, реконструкцији градског стадиона, улагању у спорт.

„У односу на прошлу годину, када је било 50 милиона, сада је 60 милиона износ одобрених средстава за спорт. У принципу смо задовољни иако имамо нове клубове, који су чланице постали. Сада је у току рад комисије о додели средстава“, изјавио је Братислав Антић, председник Спортског савеза Врања.

Наредне године Град ће покренути и буџетски портал, преко званичног сајта града, Врањанци ће моћи да се информишу о буџету и да учествују у креирању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво