Век тениса у Панчеву

Тениски клуб Динамо из Панчева обележио је стоту годишњицу оснивања. На свечаној академији окупили су се бивши играчи и нове наде, а најуспешнијима су додељена посебна признања.

Први тениски мечеви у Панчеву одиграни су још 1911. године у Народној башти, а играли су их рекреативно, на распусту, Панчевци који су студирали у Бечу и Будимпешти.

Осам година касније основан је клуб и тада почињу прва такмичења. Почетком педесетих година прошлог века Динамо је имао око 50 чланова који су плаћали чланарину, а један од њих био је и Петар Пупић.

"Тенис је био увек скуп спорт, али и много леп. Сећам се да кад сам куповао рекет нисам могао да објасним родитељима колико треба новца да ми дају, јер је то било веома много. А тенис се и тад играо по истим правилима као и сад, једино што је сад то много бржа игра и неопходно је много више снаге. Ми смо играли из задовољства и уживали смо", каже бивши тенисер Петар Пупић.

ТК Динамо је данас један од најорганизованијих тениских клубова у Србији са 160 активних играча у различитим категоријама, а постао је препознатљив по успешно организованим међународним турнирима за младе тенисере "Пецином меморијалу" и ИТФ турниру.

"Било који клуб у било ком спорту који доживи сто година заслужује поштовање. Надам се да смо нашим радом годинама уназад оправдали очекивања наших чланова и свих љубитеља тениса, а могу само да обећам да ћемо наставити истим темпом и у наредном периоду", каже Младен Вуковић, председник ТК Динамо.

За будућност, Динамо не мора да брине, јер су његови најмлађи играчи већ веома успешни на бројним турнирима.

"Освојила сам државно првенство до 10 година, неколико дванаестица и углавном играм са старијима од којих се не плашим", каже десетогодишња Душица Поповски.

"Веома сам поносна што сам постала члан репрезентације Србије, освојила сам и друго место на мастерсу Војводине и треће место на мастеру Србије, а играла сам и неколико финала на разним турнирима", наводи Катарина Милошевић из ТК Динамо.

Сви наши најбољи играчи играли су на панчевачким турнирима за млађе категорије, а један од њих је и Филип Крајиновић:

"Сећам се својих наступа овде и турнира када сам играо са Дамиром Џумхуром са којим сам касније постао и добар пријатељ. Ово је озбиљна традиција и срећан сам што имамо такве клубове у Србији и зато сам дошао на овај догађај", каже Филип Крајиновић, репрезентативац Србије.

Захваљујући добром раду, јуниорски ИТФ турнир следеће године добиће највишу категорију, што значи да ће јачи од њега бити само четири грен слем такмичења, што представља и најлепши поклон за сто година постојања клуба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво