Нове дозе вакцина против грипа у Нишу

У нишки Дом здравља стигле су нове количине вакцине против сезонског грипа ове године четворовалентне, које се одмах дају заинтересованим грађанима, старијим особама и хроничним болесницима.

У нишком Дому здравља данас највише пацијената ипред амбуланте у којој се дају вакцине против сезонског грипа, за које је интересовање Нишлија веће него претходних година.

"Са додатним дозама које смо данас добили, још 600 доза за Ниш, очекујемо да ћемо у року од пар дана испунити 8100 доза ове сезоне, што је 40 одсто више него што смо дали прошле сезоне", каже Данијела Цветковић, начелник Службе за здравствену заштиту одраслих Дома здравља Ниш.

Они који су пропустили да се вакцинишу брзо су дошли до информације о приспећу нових колилчина, па је ред за вакцине формиран чим су преузете из Института за јавно здравље.

"Пре месец дана сам добио налог, вакцине није било. Данас ми је супруга јавила да су дошле и дошао сам да примим.. Први пут ове године, прошле године имао сам проблем, 7 дана нисам могао да устанем из кревета, и решио сам сада да примим вакцину", каже један Нишлија.

"Време потребно да се након вакцинисања развије имунитет је две до три недеље, а ми крајем јануара очекујемо пик обољевања од грипа", наводи магистар медицинских наука Данијела Цветковић.

Вакцине се дају у централном објекту Дома здравља, а лекари подсећају да је потребно да у моменту примања вакцине особа буде потпуно здрава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво