Подршка пољопривредницима у Книћу

Општина Кнић поделила је подстицајна средстава пољопривредницима, 117 пољопривредника добило је укупно 7,7 милиона динара. Предстоји и потписивање 17 уговора са младим пољопривредницима, за које је Општина издвојила 4 милиона динара.

По 100 хиљада динара добила су домаћинства за куповину расних грла и механизације. Марко Глишовић из села Гунцата живи са родитељима . Има краве, јунад и 70 оваца, а већ трећу годину конкурише и добија новац од кога купује потребне машине. Ове године од добијених 36.000 динара купио је машину у којој се припрема сточна храна.

"Прошле године сам добио сточну мешаону, а претпрошле године тракторску приколицу. И у будуће се надам да ћу конкурисати за неки нови прикључак, имам у плану да купим трактор", каже Марко Глишовић из Гунцата.

Данијела Благојевић из оближњег села Лесковца, која је добила 75.000 динара, купила је краву. Њена породица живи углавном од сточарства, а обрађује и двадесет хектара земље.

"Од пољопривреде може да се живи, солидно не нешто претерано, колико уложимо толико и добијемо. Требало би само мало да се коригују цене од млека, ваљало би да млеку буде већа цена. Све друго углавном стиже", наводи Данијела Благојевић, из Лесковца.

Поред доделе субвенција пољопривредницима општина Кнић на крају године реализује још два програма.

"Издвојили смо значајна средства и за осемењавање расних грла говеда и нешто у чему се издвајамо у републици јесте инвестиција и подршка младим брачним паровима којима је основна животна делатност пољопривреда", каже Мирослав Николић, председник Општине Кнић.

Из општинског буџета издвојена су и 4,3 милиона динара за субвенционисање камата за кредите које су подигли пољопривредници. Укупан износ средстава за подстицај пољопривредницма у оштини Кнић износи 33 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво