Новогодишњи пакетићи од хуманих студената

Концерт студената ужичког Педагошког факултета означио је почетак велике хуманитарне акције студената свих Универзитета у Србији. Циљ је прикупљање слаткиша за новогодишње пакетиће који ће преко фондације „Заједно за младе - проф.др Даница Грујичић", бити послати на Космет.

„Било нам је задовољство зато што наше мало можда некоме значи много и измамиће доста осмеха. Ми смо донеле нешто што деца заиста воле. Ево и ми смо се одазвали, дали смо прилоге, да се то одради како је замишљено", кажу учесници хуманитарне акције.

 

На иницијативу ужичких студената којима је ово трећа година припремања новогодишњих пакетића за децу из различитих угрожених група, у хуманитарну акцију „Заједно за Космет", фондације докторке Данице Грујучић, укључили су се студенти свих Универзитета у Србији.

„И на нашем Универзитету се организују сличне акције где и ми, као студенти желимо да подржимо људе који себи не могу да приуште одређена задовољства, а наравно и да децу обрадујемо током новогодишњих празника", каже Лејла Тахирагић, са Универзитета у Новом Пазару.

„У плану је да прикупимо око 5.000 пакетића на нивоу државе, а акцију, осим Студентске конференције Универзитета Србије, придружили су се и друге фондације, нпр. ‘Тијана Јурић’, НУРДОР...", каже Маријана Селаковић, потпредседница СКОНУС-а.

 

Кутије за слаткише студенти су поставили и у свим васпитно-образовним установама, као и у угоститељским објектима и биће ту до краја децембра; а пакетићи ће бити подељени деци слабијег социјалног статуса, са сметњама у развоју, онима који проводе празнике у болници и деци на Космету, за православну Нову годину.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво