Столар Миле новац за путовање у Њујорк дао за лечење деце

Вишемесечним гласањем, Српска дијаспора одлучила је да Награда "Хуманиста године 2019" припадне човеку који је до сада усрећио скоро 2.000 породица. Недавно је још једном потврдио своју племенитост.

Милорад Јурковић, познатији као Миле столар, у протекле четири и по године направио је и бесплатно поделио више од 1.900 дрвених столица за храњење беба.

Овај 48-годишњи столар из Раковца код Беочина, по анкети наших исељеника добитник је награде "Хуманиста године". За награду наше дијаспоре каже да му ласка што је са другог краја света, али и додаје да су права награда дечји осмеси и захвалност родитеља.

"Ниједно дете није у тој столици заплакало што је заиста невероватно. И мајка држи дете, неће дете ни код кога, ја када пружим руке буквално свако дете иде код мене", каже Милорад.

Поред бројних плакета и Сретењског ордена председника Србије ускоро ће се наћи и награда "Хуманиста године" која тек треба да стигне поштом из Њујорка, јер је новац предвиђен за пут и смештај у САД, око 3.000 долара, Милорад одлучио да поклони за лечење деце.

"Да кажем да тај новац који ће бити употребљен ка карту и за мој смештај за неких десет дана у Њујорку, да буде усмерен у хуманитарне сврхе, да се плати за неко дете, да се уплати за лечење коме је преко потребно", наводи Милорад Јурковић.

Услов при донирању столице је да се уступи наредном детету и сада већ пета генерација одраста у столицама Милета столара.

Јурковић прави и дрвене играчке и планира да пошаље 30 новогодишњих пакета деци са Косова и Метохије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво