Болница у Ивањици без сигурног грејања

Три месеца после изливања мазута из Специјалне болнице у Ивањици, поновио се сличан инцидент. Спречено је озбиљније загађење Моравице, али је угрожен систем грајања у болници.

Сами нису успели да реше проблем цурења мазута из цистерне. Кажу, урадили су све што су испекције наложиле, а после решења надлежних поново су почели да користе систем грејања на то гориво. Да мазут поново цури, установили су пре четири дана. Проблем за две стотине корисника смештених у Специјалној болници и запослене.

„Тренутно смо на неком помоћном систему, а колико ће тај систем издржати, не могу да тврдим. Ми смо обавестили све органе, све што је било у нашој моћи смо урадили. Двадесет четири сата смо ту“, каже Мирослав Поповић, директор Специјалне болнице у Ивањици.

Иако су сепарациони системи сада суви, воде и мазута још има у дренажној цеви. На хитној седници Општинског штаба за ванредне ситуације у Ивањици јуче је проглашена ванредна ситуација на територији где се ова здравствена установа налази, али решење се још не назире.

„Оно што могу да кажем јесте да ћемо по хитном поступку већ данас завршити локацијске услове, превазићи овај проблем тако што ћемо морати да набавимо на одређени начин мобилну цистерну од тридесетак тона како би грејање било настављено, а, онда наравно санације, последице које су настале хитно морамо решити“, наводи Зоран Лазовић, председник Општине Ивањица.

Док чекају налазе надлежних инспекција, у Специјалној болници кажу да нема опасности од изливања у реку. Надају се да ће стручне службе пронаћи начин да се проблем грејања установе, која годишње оствари 60.000 ноћења пацијената из читаве Србије, пре ниских температура реши.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво