Буџет Ужица - Ужичанима!

У Ужицу се спроводи пројекат „Удружимо се" који са пет милиона динара финансира Град. Биће реализовано тринаест предлога грађана који се односе на уређење јавних површина, излетишта, спортских терена.

У финансијском и грађевинском смислу скромни пројекти које су иницирали, за грађане имају посебну тежину, јер осим промене урбаног идентитета града, представљају њихово учешће у планирању и трошењу буџетских средстава.

„Сад како ми желимо, све нешто боље и лепше, требало би одвојити неки новац да се овај поток среди, то би онда био мали рај у центру Севојна", каже Радмила Вучићевић из Севојна. 

„Императив града је уређење микролокација", каже Ружа Пенезић, архитекта у ЈП „Ужице развој". Додаје да је битно учешће грађана и у просторном и урбанистичком планирању, уз сугестију струке како да све то још лепше изгледа.

Пројекат ужичког програма локалног партнерства „Удружимо се", иначе пример добре праксе који је подржала и швајцарска Влада, представља нови приступ у креирању и трошењу буџетских средстава по основу пореза на имовину грађана.

„Ови пројекти и јесу конкретизација тог акционог плана од прошле године, дакле, ово је нови приступ већег укључивања грађана у доношењу одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину, дакле буџетских средстава", истиче Миодраг Петковић, члан Градског већа Ужице.

Уз додатне консултације и у зависности од интересовања, већ од идуће године и јавног позива који ће бити расписан у фебруару, могуће је веће издвајање за нове пројекте грађана.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво