Омер најбољи млади боксер

Након што је прошле године освојио треће место у Европи, шеснаестогодишњи боксер Омер Аметовић из Шапца, наставио је да бележи успехе. На међународном турниру "Војвођанска златна рукавица" у Суботици, припало му је признање најбољег домаћег младог боксера.

Рукавице и воља за тренинг су довољни. Омер Аметовић бокс је заволео у основној школи, а данас млади репрезентативац Србије у рингу остварује дечачке снове.

"Не бих могао да замислим живот без бокса. То тренирам од малих ногу, не бих могао уопште да престанем. Веома сам успешан у томе и трудим се да идем ка циљу који сам и замислио и надам се да ћу да испуним тај циљ. Циљ ми је да узмем са олимпијаде медаљу, било коју, златну, сребрну, бронзану", каже Омер Аметовић из Бокс клуба ''Живорад Рајшић".

Свако такмичње нови је изазов, а победничко постоље циљ. Титула најбољег боксера на међународом такмичењу у Суботици, Омеру је једна од најдражих.

"Нисам веровао да ћу да успем, после кад сам завршио сва три меча, нисам био свестан да сам освојио злато, од целе репрезентације ја сам једини ушао у финале, и освојио сам злато. Борио сам се и за моје другаре из репрезентације, и за Србију.", наводи Омер Аметовић.

Иако нема адекватне услове, млади боксер од тренирања не одустаје, а успех не изостаје.

"Омер тренира од седме године овде у Шапцу, у школи је врло добар ђак, труди се максимално. Тренирамо овде на отвореном, кад је киша ми немамо где, снашли смо се за једну малу салицу која је пуна влаге, није ни окречена, немамо ни џакове, немамо ни опреме скоро, и ту се склонимо када је невреме и киша" каже тренер Драгљуб Станковић.

Предаха нема ни у току лета. Аметовић се припрема за еворпско првенство и верује да ће се у септембру из Софије вратити са најсјајнијом медаљом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара