Одржана друга трка за шампионат Србије у мото-кросу

На Јељену је одржана друга трка за Отворени шампионат Србије у мото-кросу, у организацији Терморад АМСК Чачак. Око две хиљаде гледалаца уживало је у мајсторијама возача из Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније и Србије.

Ни олујна киша која је након прве вожње свих класа почела да пада, није успела да поквари
изванредну атмосферу мото-крос трке на Јељену.

Трку је отворио чувени учесник Дакар релија Габор Сагмајстер који је нагласио да на Јељен долази 23. пут заредом. Након тога вожене су по две вожње у више класа, осим у МX65, МX85, МXС и МX3, које нису одржане због угрожене безбедности учесника и велике воде на стази након невремена које је у међувремену захватило Јељен.

Представници оба чачанска клуба остварили су одличне резултате. У најмлађој класи МX65 прво место освојио је Алекса Милосављевић, из мото-клуба "Танаско Рајић", друго Петар Рајевић и треће Филип Рајевић, обојица из клуба "Терморад АМСК" Чачак.

У класи МX85 први је био Миодраг Станојевић, "Пуста Река", други Милић Зимоњић из МК "Танаско Рајић", треће место освојила је једина девојчица на такмичењу - Теодора Радојчић из МК "Ере".

У класи МX1 кроз циљ је први прошао гост из Словеније Тео Урбас, друго место освојио је шампион Србије за прошлу годину Бранко Антић, а треће Ричард Сагмајстер. У класи МX2 Ненад Петровић из МК "Танаско Рајић" победио је у обе вожње и показао да је ове сезоне један од главних конкурената за највиши пласман, други је био гост из Македоније Христиан Станковић, а трећи возач из БиХ Антонио Черкез.

У јуниорској конкуренцији, Ненад Петровић је заузео прво, Вукашин Јаблановић из ГТЦ "Рејсинг Краљево" друго, а Милош Радуловић из "Терморада АМСК" Чачак треће место.

Преставник "Терморада АМСК" Чачак Милан Стојановић био је најбољи по блату и киши и заузео 1. место, други је био такође возач "Терморада" Немања Петрић, који је успео да се после пада у другој вожњи врати на друго место, а трећи је био возач из Словеније Јернеј Бенцан.

У класама МX3, возачи преко 40 година, први је био Виктор Ланг из клуба Промото оф роуд, други чувени Габор Сагмајстер а трећи такмичар из Словеније Боштјан Бранисељ.

У најстаријој класи, возачи преко 50 година, прво место је остварио Драгиша Станковић из Сагмајстер тима, други је био Мирослав Радосављевић из Жупе а трећи Пантелија Вукобратов из клуба БАП Р.Т.

У екипној конкуренцији, класа 1, прво место заузела је екипа МК "Танаско Рајић", друго "Терморад АМСК" Чачак и треће МК "Ере" из Ариља. У класи 2, прво место освојила је екипа "Терморад АМСК" Чачак, друго МЦФ "Суботица", а треће "Примото оф роуд" из Новог Сада.

Из табора организатора поручују да су задовољни да је све прошло без повреда и инцидената, да је публика без обзира на временске неприлике била задовољна, да је такмичење протекло у најбољем реду и искрено се захваљују свим волонтерима, спонзорима и донаторима на помоћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара