Асфалтиран пут у Кујавици

У Кујавици код Владимираца, отворена је деоница пута дуга 4 километра, на чије се асфалтирање чекало 25 година. Осим што повезује село са магистралним путем Шабац - Београд, мештанима знатно скраћује путовање и до околних места.

Поврће из пластеника у Кујавици у којој се од 200 домаћинстава већина бави повртарством, до београдске кванташке пијаце, сада ће стизати много брже. Иако пут није дуг, мештани кажу да ће им много значити.

"Чекали смо, фала богу, дочекали", каже Раденко Нинковић из Кујавице. "Од великог је значаја зато што је ово мало село, и једно од ретких у којем је 50% младих људи до 40 година, који су остали овде да живе, који је наставити да се баве ратарством, повртарством."

Осим што повезује село са магистралим путем, нови пут пролази и кроз један од највећих сеоских атара, што пољопривредницима знатно олакшава производњу и транспорт.

"Имамо два пута према ваљевском и београдском путу где су брда", објашњава Душан Нинковић, "али овај је раван и нема проблема ни у зимским изласцима."

Општина је насипала тај део пута и мештани су га користили, каже Раде Грујић, али је био тешко проходан:

"Сад смо скратили једним великим делом. Пре се ишло на Предворицу, на београдски
магистрални пут, сад смо то скратили добрих седам-осам километара."

Припреме за асфалтирање пута који је некада био и регионални, рађене су осамдесетих година, али се на завршетак радова чекало четврт века, истиче Милорад Милинковић, председник Општине Владимирци:

"Својевремено је био регионални, па је из непознатих разлога враћен у општинску надлежност због одржавања. Остало је да повежемо још један део пута кроз Церовац, који припада шабачкој општини."

Радове који су завршени за десетак дана, са око 35 милиона динара, финансирали су "Путеви Србије".

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво