Соларнa станица у центру Трстеника

Соларни пуњач за мобилне уређаје, који је пројектовао млади трстенички инжењер електротехнике Душан Алексић, постављен је јуче у центру Трстеника.

Постављање соларног пуњача за мобилне телефоне у центру Трстеника подржале су Дирекција за планирање и изградњу и Општина.

 

Према речима Душана Алексића, дипл. инж. електротехнике, који је конструисао пуњач, његова жеља да своје теоријско знање о соларној енергији претвори у праксу  - јуче је испуњена:

"Током студија на Електротрхничком факултету проучавао сам обновљиве изворе енергије, највише соларну енергију и желео сам да своје теоретско знање претворим у праксу и поклоним свом граду соларни пуњач. Моју идеју подржала је Општине Трстеник и Дирекција за планирање и изградњу. Пустили смо у рад пуњач који има пет излаза за пуњење различитих модела мобилних уређаја."

Уређаји могу да се пуне и ноћу, јер систем поседује велики капацитет акомулационе енергије. Аутор се нада да ће "соларна станица",  како је назвао свој пројекат, свим Трстеничама бити од користи.

Соларни пуњач постављен је на почетку шеталишта у центру Трстенику и по дизајну је јединствен у Србији.

rts.krusevac@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво