Светско првенство у Мокрину

Мокринчанин Стеван Проданов победник је 26. светског првенства у туцању фарбаним ускршњим јајима одржаног у Мокрину крај Кикинде. Стевану Проданову то је трећа титула.

У финалу Светског првенства у туцању фарбаним јајима у Мокрину Стеван Проданов је савладао прошлогодишњег победника Милана Михајловића из Бијељине.

Најтврђе јаје пронашао је у сопственом кокошињцу, а прегледао их је више од пет хиљада. Истиче да је након свег труда који је уложио заслужио победу.

Такмичење је пратило више хиљада људи из неколико европских земаља, а неки од њих нашли су се у конкуренцији 250 такмичара. Међу њима је био и Душан Радић из Гетеборга.

Ове године ушао је међу шеснаест најбољих. Каже да му је мајка из Мокрина, а отац
са Озрена, и откад зна са себе долази на "Туцанијаду": "За Мокрин ме везују најлепше успомене".

Миодраг Продановић, најтрофејнији такмичар Светског првенства до сада је освојио четири прва и два друга места. Више се не такмичи, али је зато судија. Каже да је освојеним титулама и финалима "себе испунио" и да човек мора да зна кад да се повуче.

Миодраг Продановић је и ове године имао разлога за радост, јер је његова 15-годишња кћерка Ивана, у конкуренцији јуниора, власник победничког јајета и носилац титуле светског првака.

rts.kikinda@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара