Зима без огрева?

Више од 1.000 пензионера у Браничевском округу још увек није добило угаљ. Јавна набавка која је трајала шест месеци и ремонт у ТЕКО Костолац одложили су почетак испоруке, иако је грејна сезона почела.

Већина пензионера Браничевског округа која је поручила угаљ из ТЕКО Костолац преко пожаревачког Удружења пензионера, још га није добила.

За сада се греју на струју, дрва, остатке угља од прошле године, или се не греју.

У Удружењу пензионера кажу да је јавна набавка за скоро 13.000 тона колико су наручили трајала шест месеци. Након тога, уследио је ремонт на коповима, па им до сада није испоручена ни половина нарученог угља, а грејна сезона је увелико почела.

"1.058 пензионера чека да добије угаљ", истакао је Милорад Јовановић, председник Удружења пензионера у Пожаревцу. "Стварно је несхватљива таква игра према таквом броју људи, јер у таквим домаћинствима има по 2,3 члана. Значи преко 3.000 људи чека сада без угља."

У писаном одговору из огранка ТЕКО наводи се да нема залиха комадног угља за широку потрошњу, већ испорука  зависи од производних могућности које се, крећу од 200 до 700 тона дневно.

У огранку ТЕКО кажу да ће сав угаљ синдикалним и пензионерским организацијама бити испоручен до нове године. Са друге стране, у пожаревачком Удружењу пензионера тврде да им дневно испоручују само 50 тона, што значи да преосталих 7.000 тона овом динамиком није могуће испоручити у предвиђеном року.

Муку са пензионерима дели и један број запослених Термелектрана и копова Костолац и издвојених предузећа, којима још увек није испоручен сав уписани угаљ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара