КОШ клуб власништво Града Шапца

Некадашњи спортски терен у центру Шапца, познат као Кош клуб, после петнестак година поново ће бити место за спортисте и рекреативце. Објекат на отвореном први пут је у власништву града, а његова реконструкција већ је почела.

На овај терен, тренер ОКК "Шабац" Срђан Ђурић први пут је дошао када је имао седам година. Спортски објекат у центру града у детињству је био његов други дом.

"За овај терен ме вежу снажне емоције, јер сам прве кошаркашке кораке научио на њему пре 35 година. Овде је долазило много младих људи који су касније израсли у добре кошаркаше и образоване и квалитетне људе", каже Срђан Ђурић, тренер ОКК "Шабац".

Осамдесетих година прошлог века, овде су се приказивали филмови. Затим су терен почели да користе спортисти. Процес враћања имовине граду почео је 2012. године.

"После смо поднели документацију да је Град уложио новац и направио ове објекте на градској земљи. Затим смо добили одлуку Владе о преносу власништва без надокнаде на град. Инвестиција у будућност, у младе, инвестиција у успомене", каже Драган Нинковић, директор спортског центра.

Од некадашњих просторија Кош клуба, остали су само зидови. Овај објекат ће ускоро бити срушен и урадјен појекат за изградњу новог.

"Много ће нам значити не само за кошарку већ и за младе, јер ово је отприлике неки симбол града где смо се од најраније младости овде скупљали и играли", каже Зоран Неговановић, потпредседник ОКК "Шабац".

У плану је да се на нов терен стави гумирана подлога и ураде нове трибине. У зимском периоду, овде ће бити клизалиште.

"Први пут у својој историји овај терен припада граду тј. грађанима Шапца и то је највећи бенефит зато што ће и неке будуће генерције моћи да се овде развијају и доживе оне приче које данас слушају о легендарном терену", каже Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

За реконструкцију Кош клуба, Град Шабац издвојиће око 13 милиона динара. Радови би требало да буду завршени почетком новембра.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се