Млади лекари добили посао

Захваљујући пројекту "Унапређење квалитета здравствене заштите", који заједно спроводе општина Пирот и Дом здравља, осам младих лекара са евиденције Националне службе запошљавања радно је ангажовано у амбулантама и хитној служби од 1. августа до 31. децембра ове године. Предност на конкурсу имали су најбољи студенти.

Просечна оцена 9,25 омогућила је младој лекарки Ивани Живковић да се, од пријављених тридесетак, нађе међу осам кандидата који су добили прилику да стечено знање на факултету примене у пракси. Пројекат који спроводи општина Пирот, за њу је, каже, велико охрабрење.

"Ово је веома значајно с обзиром на то да је сада тешко да се нађе посао, тако да је овај пројекат стварно идеална прилика за стицање радног искуства", каже др Ивана Живковић.

И њен колега др Милан Панић сматра да је овакав потез локалне самоуправе нека врста награде најбољим студентима. Он је тренутно ангажован у хитној служби.

"Морам да кажем да је ово добра ствар која ми се десила у право време и можда ћу пожелети овде да останем", каже др Милан Панић.

У пиротском Дому здравља кажу да пројекти нису трајно већ прелазно решење за незапослене лекаре , али су корисни и за њих, али и установе у којима су ангажовани.

"Ово су лекари који раде, ако могу тако да кажем,  помоћним пословима у присуству својих ментора који раде у тим службама. А, што се тиче пројеката, они се у нашој држави организују за све и свашта, по принципу јавних радова, ако могу да направим неко банално поређење. Ово јесте један облик јавних радова али у здравству", каже др Радован Илић, в.д. директора Дома здравља у Пироту.

Издвајањем средстава из буџета, Општина Пирот четврту годину заредом пружа шансу младим лекарима да стекну драгоцено искуство у струци.

"Основни мотив је да људи који су завршили медицину да се врате у Пирот, да добију шансу да раде и имају један период стручне праксе. Да би даље могли да остану код нас и да добију специјализацију", каже Владан Васић, председник општине Пирот.

Неколико младих лекара који су прошли кроз овакве пројекте протеклих година већ су добили стални посао у здравственим установама, што је веома значајно, с обзиром на то да је на евиденцији Националне службе у Пироту тренутно 40 незапослених доктора медицине.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара