Завршен Арлем

У Ариљу је завршен Арлем, летња школа класичне музике која окупља еминентне професоре класичне, духовне и џез музике, ђаке музичких школа из десетак земаља и мале Ариљце кој се први пут сусрећу с инструментима.

Пре шест година фестивал су као дар завичају установили музичари из породице Младеновић, а данас је он нешто по чему се Ариље препознаје.

Звуци класичне музике, виолине, гитаре, клавира и градић који се претвара у   низ музичких учионица -лепа ариљска летња слика на радост и домаћина, јер се добар глас о школи све више шири, не само међу музичким светом и младих музичара,њих шездесетак изабраних у великој конкуренцији.

"Већ трећи пут сам на Арлему, може много да се научи, професор су добри, часови такође и свиђа ми се околина", каже Матеј Берлот из Словеније.

Луна Цецегхин из Италије каже да у Италији иде на часове и учи да свира, али да је овде то усавршила.

"Научио сам неке нове ствари, да свирам Паганинија", каже Стефан Симић из Аустрије.

"Имам девет година, први пут сам на Арлему и много ми се свиђа и часови и дружење", каже Зоја Кирн из Београда.

Летња врелина, импровизоване учионице и пуно озбиљног рада ни за професоре нису проблем,  јер учешће на Арлему прихватају као праву мисију.

"Велика је ствар организовати овакво нешто и ја сам поносна што сам већ годинама, од почетка подржала ову мисију", каже Дивна Љубојевић.

Дејан Млађеновић, професор виоле на ФМУ Београд каже да је четврту годину овде и да сматра овај фестивал једним од најбољих, не смо у Србији, већ и шире.

Осим концерата полазника и професора, део ариљског музичког лета у бојама Арлема је и фестивал који  пробрану музику и добре музичаре доводи на речно острво и обалу Рзава, за вечерња окупљања и домаћина и учесника.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара