Лудус фест и Куба у Качареву

На језеру у Качареву одржан је трећи Лудус фест, фестивал игре, где су посетиоци могли да се упознају са културом Кубе, њиховим плесом, коктелима, али и историјом и револуционарним духом.

Посетиоци језера у Качареву, осим у купању, могли су да уживају у звуцима кубанске музике, да науче да плешу салсу и упознају се са културом и историјом ове интересантне и егзотичне земље.

"Дивно је ово што су организовали. Научила сам покрете њиховог плеса и баш ми се свиђа, тако да сам одлучила да идем на часове салсе у Панчеву, јер сам чула да има", каже једна посетитељка.

Чланови кубанског бенда, који већ десетак година живе у Србији, одушевљени су пријемом код наших људи, а као свој највећи плус истичу осмех, ведар дух и тежњу за слободом.

"Ми увек или плешемо, или се смејемо. Људи воле нашу душу. Мислим да нема ништа лепше од тога да кад дођеш с неког посла, одмориш се уз мохито, слушаш кубанску музику. То је као да си на небу", каже Раул Пулидо, вођа кубанског бенда.

"Наше две државе повезује тај револуционарни дух,тежња мале земље за слободом. Сви знају за Кастра, Че Гевару. Они су пример који још увек одолева окружењу", каже Љиљана Богојева Седлар,дугогодишњи проучавалац кубанске културе и историје.

"Лудус фест" организује Дом културе из Качарева, а претходне две године гости су били из Индије и Кине.

"Лудус значи игра, а наша идеја је да будемо физички активни, па имамо овде разне спортске терене и игре, плус овај фестивал који смо осмислили", каже директорка Дома културе Марија Јевић.

Спој добре забаве и едукације привукао је посетиоце на качаревачко језеро. Од Кубанаца су могли да науче да је живот лепши уз позитиван став и осмех на лицу.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се