Тениски камп Јелене Генчић

У Луковској Бањи овог лета борави више хиљада туриста, али и стотину дечака и девојчица из целог света, учесника десетог јубиларног тениског кампа који носи име Јелене Генчић, чији је она оснивач.

Иако је тенис почела да игра у родној Аустралији, дванаестогодишња Ангелина Ђорђевић каже да је овај спорт заволела тек у кампу Јелене Генчић у Луковској Бањи и да од тада постиже одличне резултате.

"Први пут кад сам дошла овде баш ми се свиђало зато сам дошла и следеће три године. Супер су услови, напоран тренинг, много напредујем када се вратим назад у Аустралију, нисам ни један турнир изгубила", каже Ангелина.

Редовни учесници кампа поред деце из дијаспоре су и наше младе тениске наде које овде склапају нова пријатељства.

"Хоћу да играм тенис као Ангелина зато што она најбоље игра", каже Неда Симић, Куршумлија.

"Ако се труди сваки дан могла би да постане нешто", каже Ангелина Ђорђевић.

"Овде смо сви као један. Веома смо сложни и тренери су једнако посвећени према сваком детету", каже Микица Голубовић, Подгорица.

Деца су дневно четири сата на тениским теренима, а остатак дана проводе у релакс центру и базенима са термалном водом.

"Деца су узраста од 5 до 16 година, услови за тренинг су фантастични, прво што ова бања има фантастичне климатске услове, није претопло", каже Нада Лукић, тениски тренер.

"Ми смо једноставно понудили нешто што једноставно нема на другим местима. То је клима, смештајни капацитети, услови за тренирање, тако да је створен један амбијент да деци једноставно буде на тренингу условно, а да после тренинга имају услове за боравак", каже Радован Раичевић, директор ад. Планинка Куршумлија.

Летњи тениски камп у Луковској Бањи сваке године посети више од стотину талентоване деце из целог света.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се