Упркос непотизму, Jеркан остаје на месту директора

Доктор Милорад Јеркан, који је за директора Дома здравља постављен септембра 2012. године, као функционер СНС-a, остаје на том месту, иако је Агенција за борбу против корупције препоручила да се разреши дужности јер је без конкурса запослио свога сина. Скупштински Одбор за именовања града Ниша, већином гласова, одбацио је препоруку Агенције.

Са четири гласа "против", који су дали одборници владајућих странака на локалу и једним "за" одборника из УРС-а, одбијена је препорука Агенције за борбу против корупције, за разрешење директора, јер је утврђено да је био у сукобу интереса када је у здравственој институцији којом руководи запослио сина лекара, а да то није пријавио Агенцији.

У међувремену, директор је Агенцији уложио жалбу која је одбијена, а због случаја непотизма у нишком Дому здравља, реаговале су бојне невладине организације и новинари који истражују корупцију у здравству.

Директор Дома здравља, како незванично сазнаје РТС, појединим медијима је својевремено изјавио да је за запослење сина добио личну подршку тадашње министарке здравља Славице Ђукић Дејановић, а да је зелено светло добио и од градоначелника Ниша Зорана Перишића.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се