Радна акција у Војловици

У организацији Месне заједнице Војловица одржана је радна акција чишћења овог насеља и сређивања пошумљене зелене површине која се налази између фабрика јужне индустријске зоне, а о којој годинама нико не води рачуна. Војловчани су одлучили да заједно са радницима Петрохемије, Рафинерије и Азотаре створе лепшу и здравију животну средину.

Када су пре седам година добили овај зелени појас на десетак хектара Војловчани су мислили да ће им животно окружење бити много лепше и понадали су се да ће имати више кисеоника, јер живе у најзагађенијем делу града, али уређење овог насеља  никада није завршено, а сибирски брестови су зарасли у коров.

"Свака зелена површина добро нам дође и зато их морамо чувати. Имамо овај парк који је запуштен и одлучили смо да га средимо, јер ово су плућа нешег насеља", каже Јарослав Марек  ловачка секција "Војловица".

Мештани Војловице су одлучили да сами започну сређивање свог парка и надају се да ће им се прикључити што више вредних и савесних људи.

Војловчани ће затаржити помоћ и од градског и поктрајинског секретаријата за заштиту животне средине и од Војводина шума, али и од представника фабрика које ту раде да се овде пошуми што више површина.

"Петрохемија, Рафинерија и Азотара имају обавезу да помогну, јер због њиховог рада овде треба да се засади што више дрвећа да би становници имали више кисеоника, али то је добро и за саме раднике ових фабрика. Ми покушавамо да их активирамо и да покажемо да то треба, може и мора да се уради", тврди Шандор Амбруш, члан Надзорног одбора Петрохемије.

Предсеник Месне заједнице "Војловица" Нандор Балог задовољан је одзивом својих суграђана, али истиче да увек може боље и више, јер је у интересу свих да имају лепо уређено животно окружење.

"Надам се да ћемо створити једно лепо место за боравак, где ћемо радо долазити да се дружимо, јер ово је наш парк који  је годинама био запуштен и ми смо кренули у акцију и видећемо ко ће нам се још прикључити", каже Балог.

Сви учесници у овој радној акцији најавили су ново окупљање за две недеље и очекују још већи одзив својих комшија, али и радника јужне индустријске зоне.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара