Лето на Копаонику

Копаоник, који је већ деценијама најпосећенији ски-центра, последњих година, заједничким наступом и ангажовањем свих оних који од туризма на овој планини живе, постаје све интересантнија летња туристичка дестинација.

У срцу националног парка на преко 1.700 метара надморске висине, ових јулских дана је пријатних 20 степени. И то је један од разлог због ког туристи у све већем броју долазе на Копаоник. 

Наравно не треба занемарити ни приступачне цене,  садржаје који су прилагођени свим узрастима за један активан одмор.

"Стазе су супер, природне, недирнуте. Клима је фантастична у односу на ону градску врелину овде је пријатно освежавајуће. Необично је за Копаоник да има оволико пуно људи и деце. Мени је много лепо и волим да долазим на Копаоник и да се возим на бобу", кажу туристи.

Већ деценијама на овој планини, током лета, борави велики број деце, полазника спортских и других кампова.

"Ово је наша база већ годинама. Најлепше на ком сам био. Клима, природа и наравно услови у самом туристичком центру су идеални за наш камп. За разлику од зиме када је велика гужва, лети је много мирније и опуштеније", каже Ричард Браун, камп енглеског језика.

Ана Јовановић из Јавног предузећа Скијалишта Србије каже да, из године у годину, броје све више туриста.

"Прошле сезоне остварено је 22.000 вожњи током летње сезоне, што је одличан резултат. Надамо се да ће ове године тај број бити још већи. Гостима су на располагању, жичаре и сви садржаји забавног парка", додаје она.

Скијалишта попустом од 20 одсто на све садржаје за доносиоце ваучера даје допринос акцији  "Моја Србија". У промоцију Копаоника укључили су се и хотелијери.

"Наша компанија укључила се у акцију промоције домачих туристичких дестинација. Гости који се
пријаве за неки од наших пакета могу добити ваучер у износу од 5.000 динара. Акција траје од 1. августа до 20. новембра и нема лимита у броју ваучера", каже Марко Јовановић, МК Моунтаин Ресорт.

За све оне који до сада нису имали прилику да посете ову планину ово је добра прилика.

Копаоник, за разлику од других туристичких центара, није постао урбан, мада се и даље гради. Оно што га чини специфичним јесу клима, неизмерно и недовољно истражени резервати природе, Семетешко језеро, гејзир, водопад Јеловарник.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара