Фармер у деветој деценији

Да је могуће бити успешан фармер и у деветој деценији доказује пензионер из драгачевског села Пухово. У 86. години, сам узгаја око две хиљаде кока носиља, а дугогодишњим купцима свакодневно доставља свеже производе.

Радни дан Милоша Тајсића почиње у пет ујутру. Свакога дана прво нахрани живину, а потом свежа јаја скупи и класира и доставља их комшијама у селу.

Са држањем кока носиља и конзумних јаја почео сам пре 35 година, ово саде јато је тридесет пето, а мењам почетком јуна, а пре тога бавио сам се инкубирањем јаја и извођењем пилића једно 10 до 15 година", каже Милош Тајсић.

"Најчешће ја од чика Милоша добијам јаја на поклон. То је нека ситна ствар да ја учиним за њега и никад нам наплатио није нашој кући јаја", каже Мира Јаћимовић, комшиница.

Добро здравље и виталност времешни Милош каже, дугује свакодневном раду. Сам брине о фарми, а производи и сточну храну. Успешно је радио и у привреди, али никада није напустио село.

"Мени је забава то, ја не знам сад да немам ових кока шта бих радио, ја не могу да седим по цео дан у соби. Имам вољу за радом и ово радим из љубави, налазим задовољство у раду", каже Милош Тајсић.

Овог фармера познаје читаво Драгачево. Многи су захваљујући Милошевим саветима развили успешан посао, а он нас је уверио да не посустаје.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво