Запослени чекају решење

Запослени у Јавно комуналном предузећу "Горица" у Нишу јуче су примили плату коју су чекали више од три месеца. Предузеће је у дуговима, па су градске власти формирале радну групу која треба да понуди решење за излазак из кризе. Ипак, како наводе из града, то неће бити пре јесени.

Због тога што им касне три плате радници Горице кажу да имају проблема свуда - у градском превозу, банкама - у свакодневном животу.

"Долазим из села Падина општина Мерошина, јутрос сам дошао пешке на посао око 30 километара", каже Славиша Станојевић радник.

"Син не ради, снаја не ради нигде, немам одакле да позајмим, нико неће да ти да кад немаш одакле ни да вратиш, чак ни за хлеб ти нико не да", каже Душка Алић, радница.

Члан радне групе која треба да понуди решење за Горицу је и Сузана Ђорђевић која наводи да је ситуација заиста тешка.

"Негде се трудимо да сви имамо разумевања, наравно ту има и границе стрпљења што се запослених тиче, а затим се појављује и незадовољство међу грађанима", каже Сузана Ђорђевић, Радна група.

О томе сведочи изглед старог гробља, споменика културе и историје Ниша.

"Некад су ту косили, ту траву, то жбуње, па је нешто мало било и уређеније, иначе ове године то нису радили, тако да је брука за град. Кад сам ја ишао у гробарску Гимназију било је пет пута сређеније него сада", кажу мештани.

У Горици ради више од 450 радника, запиослени тврде да је најмање оних који раде на терену, па је због тога ставка за плате највећа за оне раднике који седе у канцеларијама.

"Наравно да их има у администрацији више него у производним делатностима, односно структура је таква да је тај вишак запослених углавном у администрацији, а мањак запослених у произвиодном делу", каже Милош Банђур, градски већник.

"За толико знамо да 70 одсто онога што се оствари иде на плате тако да 30 одсто остаје за рад предузећа што је ненормално", каже Топлица Марковић, Синдикат АСНС - Горица.

Град је уплатом од 11 милиона динара деблокирао рачун Горице само на један дан, нове блокаде се очекују јер наплату дугова тужбама траже и радници, а више од 70 милиона динара добављачи.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво