Нови сјај Душанове улице у Нишу

Пре двадесетак година у Душановој улици у Нишу затварао се саобраћај због великих рок концерата и других манифестација, а гужва се спонтано правила и због тада отворених првих кафића у граду. Свега тога су се Нишлије подсетиле овог викенда на првом фестивалу "Позитив НИ - као некад"

Одјекнуло је да је Душанова поново затворена, а уз црно беле фотографије, позитивну атмосферу и дозу носталгије - Нишлије су се томе искрено радовала.

"Прелепо је било, али давно, ово данас је свакако лепо. Драго ми је да се ово обнавља и надам се да ће постати традиционалноподсећа на то време и мало се енергија враћа мислим да нам недостаје енергије у граду", кажу Нишлије.

Носталгичан је ових година био и Себастијан Крстић вођа Пентхауса, најпознатијег клупског бенда у Нишу и један од организатора.

"Кад сам ја био мали то се дешавало у тој улици и ја сам то запамтио, покушавао сам последњих година да обновим, сад је успело уз помоћ пријатеља", каже Себастијан Крстић "Пентхоусе банд".

И док је Пентхаус увече успео да врати добру музику у град, током дана су се смењивали програми намењени деци, а да буду креативни на отвореном добили су прилику уметници разних профила.

"Много њих ме среће и каже јао шта би могао да направиш и знам да су креативни само не знају шта желе, а сад да им покажем да и на улици може свашта да се направи", каже Ђорђе Стевановић
 "Ђокус Покус".

"Лепо нам је овде, лепа је атмосфера, организовали смо се. Чак смо и добили на поклон по једну светиљку да нам осветла путе", каже Марија Алексић, Факултет уметности.

Људи у Нишу су жељни оваквих догађаја, каже фронтмен групе Кербер Горан Шепа Гале, јер је Ниш оживео баш у овој улици.

"Затворена је једна стара дивна улица у којој је све и почело пре тридесетак година, у овој улици су били први кафићи, не знам тачно мислим осамдесет и неке године, ми смо из кафане ишли да видимо како изгледа кафић у Душановој", каже Горан Шепа - Гале, "Кербер".

Позитивни са нагласком на НИ испунио је очекивања Туристичке организације, у којој кажу, да ће овај догађај добити значајно место у туристичкој понуди града.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара