Kлизиште чека извођача

После годину дана од мајских поплава на подручју Ваљева мало је урађено на санацији клизишта. За санцију великих клизишта, која угрожавају на десетине кућа, биће неопходна помоћ државе. Међутим, проблема има и када није проблем недостатак новца. За санацију мањих клизишта нема заинтересованих грађевинских фирми, јер је терен неприступачан за веће машине.

Да је клизиште и после мајске поплаве активно у дворишту Станице и Ђорђа Гајића у Златиборској улици у Ваљеву екипа РТС-а снимила је крајем јула прошле године.

Први тендер за санацију био је неуспешан, јер није било заинтерсованих предузимача. Највећи део посла морао би да се ради ручно или мањим машинама због неприступачне парцеле.

"Муж је тешки "шећераш", ја сам жена са високим притиском. Под оваквим условима требало је живети годину дана. Годину дана је прошло, ипак је то много. Могло је нешто да се предузме да се реши ово раније, много раније уз помоћ свих. Али треба имати људскости, треба помоћи људима,
међутим, видим да смо ту затајили", каже Станица Гајић из Ваљева.

Седмочлана породица Гајић је исељена је из куће од око 200 квадрата на три локације, углавном неусловне. Најтеже им пада што су тек на почетку решавања проблема. Новац у њиховом случају није проблем, издвојено је око пет милиона динара за санацију клизишта.

"Деведесет посто посла мора да се ради ручно, не може машински, мора ручно, физички да се заврши. Ми смо поново расписали тендер за то исто клизиште. Надам се да ће се неко сада јавити, али чињенице говоре да извођачи нису спремни да такву врсту послова узму и раде. Зашто, то не бих знао да Вам кажем, али јасно говори да има послова које нико неће", каже директор Дирекције за изградњу Ваљева Драган Јеремић.

Осим куће породице Гајић клизиште угрожава и суседну Милована Јермића у Његошевој улици. У Ваљеву сада се санира једино клизиште изнад куће Стевана Петровића у Златиборској улици.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 236 255

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара