Руско-српски центар у Нишу нуди сарадњу земљама у региону

Најважнији циљ руско-српског хуманитарног центра у Нишу остаће деловање у кризним ситуацијама и сарадња са спасилачким службама пре свега Србије, али и осталих балканских земаља. Биће настављена и обука спасилаца из наше земље, најављено је на пресс конференцији у Нишу.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије добиће наредне недеље преко Руско-српског хуманатираног центра у Нишу 10 специјалних ватрогасних возила и роботизоване машине за ванредне ситуације. То је поклон Руске федерије.

"Свако од ових возила кошта око 750.000 долара. То значи да ће укупна донаћија коју ће добити Србија седам и по милиона долара", каже Власенко Николајевич, први заменик директора Центра.

Током овог месеца биће настављена обука српских ватрогасаца на академијама у Москви и Санкт Петербургу. До сада тамо обучно близу 130 наших ватрогасаца.Центар је усмерен на читав регион Балкана, па је сарадња већ понуђен околним земљама.

"Ми смо меморандум о сарадњи већ уручили Македонији, Албанији и Босни и Херцеговини. Врло брзо очекујемо њихов одговор о сарадњи са нашим центром", каже Власенко Николајевич.

Руско-српски центар у Нишу званично постоји три године. Највећу помоћ овај центар је пружао приликом гашења пожара 2012. године и током прошлогодишњих поплава у Србији.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара