Читај ми!

Коме сметају дрвореди у Куршумлији?

Комунално предузеће "Топлица" у Куршумлији, након неколико деценија паузе, на улазу у град, као и у неколико градских насеља, засадила је око 200 липа. Док већина Куршумличана поздравља подизање дрвореда, има и оних, који, из, за сада непознатих разлога, ломе тек засађене саднице.

Коме сметају дрвореди у Куршумлији, једно је од главних питања у општини, којој је уређење градских површина, као један од предуслова даљег развоја туризма, приоритет.

Хроничар овдашњих дешавања, Миле Копривица, један је од првих, који је преко друштвених мрежа, указао на овај проблем, уз подршку више десетина суграђана.

"Врло ружно је то. Пошто није први пут, коначно би једном требало неко да се запита докле овако и да покуша да то спречи", каже Миле Копривица из Куршумлије.

У претходних неколико месеци готово да није било дрвореда, који је поштеђен ломљења мањег или већег броја садница.

Највећи број садница липа поломљен је у насељу Пепељевцу, где је десетак морало да буде пресађено.

Мештани Пепељевца кажу да су поздравили подизање новог дрвореда, по коме је некада ово насеље и било препознатљиво, али да им је несхватљиво његово уништавање.

"Ово што се дешава са ломљењем липа је за сваку осуду", каже председник Месне заједнице Пепељевац Зоран Милић.

У Комуналном јавном предузећу "Топлица" у Куршумлији кажу да су у претходне две године уложили око пола милиона динара, како би град био лепши, али да појединци не схватају да је реч о општем добру, које треба чувати.

"У овом делу је поломљено седам липа, у самом центру још две-три. Морали смо да засадимо нове липе. Уредно смо све то пријављивали полицији и надлежним инспекцијама. Надамо се да се то више неће понављати", каже директор КЈП "Топлица" у Куршумлији Војкан Чарапић.

У куршумлијској полицији су нам рекли да раде на откривању починилаца ломљења дрвореда, које, према њиховим речима, није лако открити, јер се углавном то дешава током ноћи, због чега им је свака помоћ добродошла.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво