Читај ми!

Mаћеха великог срца

Преданом бригом о свом слепом i глувонемом пасторку, Станисава Стојић из Дражевића крај Нове Вароши руши све предрасуде о односу маћехе према деци. Тренутно је од непроцењиве помоћи, медицинском особљу Специјалне болнице Чигота, у комуникацији са Страјом, који је ту на рехабилитацији после уградње вештачког кука.

Њен додир руком читав је његов свет од када га је пре 53 године мајка напустила, а Станисава се удала за његовог оца.

"Ђе сам год ишла, ако сам нешто морала да одем донекле, ја вежем каиш и њега рукицу туј и поведем га све за мном. И после две године родила сам, кренула сам, борила се кроз живот, никакве паре, али човек када нешто жели и кад идеш напред нема...не кука и не плаче", каже Станисава Стојић, Дражевићи, Нова Варош.

Уз своју ћерку и сина није хтела да Страја дају у дом ни по цену развода, одболовавши са њим све његове болести, мужевљеву смрт пре две деценије, па и када је недавно Страјо сломио кук без размишљања кренула је са њим у болницу.

"Деца ме зову, мама ти оде, ја реко ви сте здрави ја одох", каже Станисава.

Од непроцењиве помоћи била је и лекарима на Ортопедији Ужичке болнице и чиготиним физиотерапеутима када су покушавали да Страју дају до знања који мишић треба да покрене.

"Није то ишло најбоље док госпођа није рекла, сачекај сине да пробамо овако и кренула је својом руком је урадила исто што сам ја урадио, добили смо аутоматски значи вежбу коју сам ја желео да добијем", каже Владимири Јелисавчић, физиотерапеут Специјалне болнице Чигота.

"Све он мени узме руку да му ја пирим ако га негде боли, покаже ми где, ја то знам и зна можда мој Саша који смо ми уз њега, никад се од њега није одвајао", каже Станисава.

"И сада кад деца зову прво питају како им је полубрат", каже Станисава, не осетивши никада код своје деце љубомору.

"Чак сам рекла децо моја драга ако мислите себи срећу откле идете пружите му. Кад се нечега прихватиш и ако си човек, ти ваљда буди човек до краја", каже Станисава.

А и Ужичкој болници и Чиготи кажу да таквог човека као што је Станисава нису видели.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво