Читај ми!

Помоћ Дому "Срце" у Јабуци

Дом "Срце" за лица ометена у менталном развоју у Јабуци добио је од Министарства пољопривреде донацију за сетву кукуруза, а од Министарства за социјални рад трактор за обраду земљишта, што ће запосленима и штићеницима дома добро доћи, јер имају 80 хектара обрадивог земљишта.

У Дому "Срце" у Јабуци смештено је 192 штићеника који сваког дана имају радну и окупациону терапију. Они уз помоћ својих ментора узгајају 60 свиња и 1.200 пилића, а у воћњаку производе воће за своје потребе.

На овај начин остварују значајну уштеду јер за  недељу дана у Дому потроше око 120 килограма јабука.

Директор Дома "Срце" у Јабуци Милан Кисин каже да је неопходно што пре усвојити нови закон који ће унапредити развој радне терапије, а који ће допринети да штићеници могу и да примају плату за свој рад који ће тад бити и додатно вреднован.

Министарство пољопривреде и другим установава социјалне заштите које имају своје пољопривредне економије поклониће укупно 400 сетвених јединица кукуруза и 300 килограма семена соје.

Снежана Богосављевић Бошковић, министарка пољопривреде је истакла да је Дом у Јабуци пример доброг и одговорног пословања, јер су овде успели да сопственим радом остваре производњу хране за сопствене потребе.

Александар Вулин, министар рада је рекао да ће његово Министарство и даље инсистирати да и све друге социјалне установе које имају своје земљиште привређују, јер на тај начин себи највише помажу.

Дом "Срце" већ неколико година спроводи и акцију "Становање", уз подршку која доприноси бољем и лепшем животу њихових штићеника. У Јабуци у шест објеката и у два стана у Новом Саду већ борави 31 корисник, а, уз помоћ Норвешке Владе, до првог августа изградиће се још три куће за штићенике, који ће се до тад, оспособити за самосталан живот.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво