Читај ми!

Пословни изазов за ученицу Економске школе

Тамара Цветковић ученица четвртог разреда Економске школе у Лесковцу, заједно са својим друговима из Београда, Прокупља и Горњег Милановца освојила је прво место на националном такмичењу "Пословни изазов". Ово је још један доказ о квалитетном раду професора у овој школи који посебну пажњу посвећују практичном раду са својим ученицима.

На часу је концетрисана и увек активна. Тамара Цветковић ученица четвртог разреда лесковачке Економске школе једноставно воли изазове.

Због тога и њен професор Живојин Прокоповић није сумњао да ће она бити члан победничког на националном такмичењу "Пословни изазов". Ово такмичење за Тамару је једно велико искуство, јер није представљала само себе него и своју школу.

"Осећала сам велику одговорност, али сам била сигурна у себе и своје ,јер смо били прави тим. Ово такмичење ми је помогло да боље упознам себе и своје могућности да покажем шта све знам и могу", каже Тамара Цветковић.

Заједно са својим друговима из Београда, Прокупља и Горњег Милановца Тамара ј осмислила пројекат функционисања Паркинг сервиса који је могуће применити у свим српским градовима.

"Осмисли смо апликацију која би путем сензора преко мобилних телефона возачима, али и људима који рад у Паркинг сервису, омогућила да у сваком тренутку знају слободан број места за паркирање. То би смањило гужве и нервозу. Мислим да смо на добром путу да овај наш пројекат заиста заживи. У сваком случају бићемо упорни, јер ово нисмо радили само због такмичења него смо показали да стварно можемо нешто да урадимо", додаје Тамара.

Овај Тамарин успег говори да се у лесковачкој Економској школи велика пажња пажња поклања практичном раду. Због тога је и Предузетништво један од најзначајнијих предмета у којем ученици морају да покажу предузимљивост и креативност.

"Наш циљ је да децу оспособимо да кад заврше школовање буду оспосбљени на прави начин. То значи да морају да знају сопствене способности да не чекају помоћ са стране да буду предузимљиви", каже професор Живојин Прокоповић и додаје да је Тамара прави пример како креативност на прави начин и у предузетништву може да дође до изражаја.

Ословњање на сопствене снаге, не тражити помоћ са стране, схватити тржиште на прави начин, то је, кажу, принцип који доноси упсех. Тамара је то схватила и показала. Она је део најбољих у Србији. Професор Живојин Прокоповић очекује да ће ускоро њеним стопама кренути и њен друг из одељења Лазар Мишић.

Републичко такмичење из рачуноводства је наредног месеца.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се