Читај ми!

Кућа за Симиће

Када је из Босне дошла у Мачву са четворо деце, тридесетпетогодишња Јока Симић, живела је у изнајмљеној соби и ишла у надницу да би их хранила и школовала. Захваљујући, "Хуманом срцу Шапца" кров над главом и све услове за живот сада има и њена породица. За шест година рада, ова фондација је купила, изградила и реконструисала 45 кућа за сиромашне суграђане.

Љубомир је осми, Стефан шести, а близанци Иван и Ивана други разред. Иако у кући од 60 метара квадратних, имају довољно простора, највише воле заједно да уче.

"Заједно се волимо, играмо и помажемо једни другима", каже Стефан Симић.

"Ја сам најстарији и помажем у учењу Ивану, а Стефан помаже Ивани", каже Љубомир Симић.

После развода, Јока Симић је у околину Шапца дошла са четворо деце и само једном торбом. У новом дому у Штитару, сада има све што јој је потребно, и за породицу, и за госте.

"Срећна сам са својом децом, што имам кров над главом и могу мирно да спавам. Живот ми се променио из корена, нема више страха, нема више бесаних ноћи", каже она.

Фондација "Хумано срце Шапца" купила је и реновирала кућу у којој сада живе Симићи. За адаптацију и опремање њиховог новог дома, уложено је око 10.000 евра.

"Живели су од наднице, мајка је радила у њивама, од тога је плаћала стан и издржавала децу и никоме се није обраћала за помоћ, заиста је мајка храброст. Ми смо обезбедили кров над главом овој дивној деци јер свако дете заслужује да има срећно детињство", каже Ружица Поповић, "Хумано срце Шапца".

Љубомир, Стефан, Иван и Ивана су добри дјаци и вредна деца. Помажу мајци и свако има своје задужење.

Поред куће, Симићи имају и 23 ара плаца. Радници Хуманог срца Шапца очистиће им двориште а Фондација ће им обезбедити и дјубриво и семе за пролећну сетву. За неколико месеци, Јока Симић, уместо на тудјим њивама, воће и поврће ће брати на свом имању.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво